BioSoepi mag de catering verzorgen tijdens Vlieger mee op windenergie!


Op woensdagmiddag 12 oktober 2016, in de week van de duurzaamheid, vindt er een vliegerfestival plaats voor leerlingen van basisscholen uit de Haarlemmermeer, in Park 21, Nieuw-Vennep. NMCX Centrum voor Duurzaamheid heeft dit georganiseerd, samen met mede-initiatiefnemer Meerwind. Hiermee zetten ze windenergie hoog op de agenda en starten ze de campagne Wind Xperience. BioSoepi mag de catering verzorgen tijdens Vlieger mee op windenergie!BioSoepi mag de catering verzorgen en zal aanwezig zij met de BioExpress om de kinderen twee heerlijke soepen te serveren. Daarnaast zullen wij voor de ouders heerlijke, gezonde hapjes maken.

Duurzame energie is een belangrijk thema. Windenergie is op dit moment één van de belangrijkste bronnen van alternatieve energie in Nederland. NMCX en Meerwind vinden het belangrijk dat het thema windenergie concreet wordt gemaakt voor kinderen. Een vlieger maken en daarmee vliegeren is prima manier om het thema windenergie concreet te maken voor deze doelgroep.

NMCX heeft over dit onderwerp een lesbrief ontwikkeld voor leerkrachten van groep 1 t/m 8. Hiermee biedt zij een handreiking om in de klas aandacht te besteden aan windenergie en vliegeren. Onderwerpen die zeker hierbij aan de orde zullen komen zijn het verband tussen wind en energie, verschillende energiesoorten, het belang van energie en de mogelijkheden energie te besparen. De lesbrief bevat ook een handleiding hoe je precies een vlieger maakt.

Aan dit vliegerfestival doen zeven basisscholen uit de Haarlemmermeer mee, met in totaal twaalf klassen. In de weken voorafgaand aan het festival krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 een workshop waarbij ze hun eigen vlieger zullen maken en meer komen te weten over duurzame energie.
Aan het einde van de middag zal de jury bekendmaken welke school heeft gewonnen. Ook worden er individuele prijzen uitgedeeld aan de mooiste en beste vliegers op het festival. De winnende school dingt mee naar de hoofdprijs: Een bezoek aan het Eneco Windlab in Amsterdam!

Programma Wind festival
13.00 uur Ontvangst
13.15 uur Scholen presenteren hun vliegers aan de jury ( foto moment)
13.30 uur Power Kite demonstratie door First Choice Events
14.00 uur Speech Bert van Noord, voorzitter Meerwind
14.10 uur Vliegerwedstrijd ( fotomoment)
15.45 uur Prijsuitreiking ( foto moment)
16.00 uur Einde

+ There are no comments

Add yours