RTV Noord-Holland: BioSoepi & Oranjefonds


Vandaag BioSoepi in het TV programma Zo voor elkaar op NH (regionale omroep voor de provincie Noord-Holland).

Ze moet rennen en vliegen door de keuken, af en toe een beetje streng zijn, maar Virginia van Munster kan geen leukere baan bedenken. Ze werkt in de keuken van de niet-alledaagse lunchroom BioSoepi in Nieuw Vennep. Niet-alledaags, omdat veel collega’s van haar een beperking hebben.

Philip Verhoef heeft een lichte verstandelijke beperking en werkt in de bediening. Dankzij Virginia leert hij een hoop nieuwe dingen, zoals elke dag op tijd beginnen. “Ze is soms een beetje streng, maar dat vind ik niet erg”, aldus Philip. Dankzij deze werkervaring kan hij straks weer een volgende stap in zijn carrière kan zetten.

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In ‘Zo voor Elkaar’ schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. ‘Zo voor Elkaar’ is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.Ieder mens vind het prettig om ergens bij te horen, gezien te worden en ergens trots op te zijn. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. BioSoepi, een project van stichting Philia, geeft talenten met een beperking een plek in de maatschappij. Samen maken we de lekkerste soep van de Haarlemmermeer.

Talenten gezocht >>

+ There are no comments

Add yours