In the spotlight: BioSoepi van zoete aardappel, tomaat en quinoa


BioSoepi heeft weer een heerlijke en gezonde soep voor u klaarstaan! Vandaag staat een soep van zoete aardappel, tomaat en quinoa op het menu. Eerder hebben we de vele voordelen van de zoete aardappel verkend, maar wat maakt tomaat en quinoa nu zo gezond?

Volop vitamines

De tomaat is terug te vinden in vele uiteenlopende gerechten en dat is zeker niet zonder reden. De tomaat zit namelijk vol goede stoffen. Deze rode vrucht bevat bijvoorbeeld 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A en voor vitamine C is dat maar liefst 40%! Deze vitaminen zijn fundamenteel voor een goede gezondheid. Zo helpen beide bij de bescherming van het DNA tegen schade door vrije radicalen en zorgt vitamine C tevens voor collageen. Dankzij deze stof draagt de tomaat bij aan een goede werking van huid en haar en aan een sterk immuunsysteem.

BioSoepi van zoete aardappel, tomaat en quinoa
BioSoepi van zoete aardappel, tomaat en quinoa

Superfood

Vanwege de talrijke gezondheidsvoordelen, staat quinoa bekend als een van de zogenoemde ‘superfoods’. Zo bevat dit pseudograan maar liefst negen aminozuren die essentieel zijn voor de bouwstenen van de spieren, waaronder lysine, wat helpt bij de opname van calcium. Met respectievelijk 50 en 106% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per 100 gram quinoa, zijn trypofaan en mangaan ook volop aanwezig!

Daarnaast is quinoa ook een rijke bron van mineralen. Calcium, ijzer, magnesium, zink, kalium, fosfor, koper: quinoa heeft het allemaal in overvloed! Tenslotte heeft het niet alleen een hoog calciumgehalte, maar is het ook nog eens glutenvrij! Ook als u gluten- of lactose-intolerantie heeft, of als u veganist bent, kunt u dus met een gerust hart van deze soep genieten!

Lekker genieten

Heeft u ook zin om eens lekker gezond te genieten? Kom dan vandaag nog naar de gezellige lunchroom de BioExpress, waar getalenteerde medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voor u klaarstaan om o.a. deze heerlijke soep met veel liefde te bereiden en serveren!

 Stukje van: Firaas Fouani

 

 

 

+ There are no comments

Add yours