In the spotlight: Indiase rode linzensoep


Vandaag heeft BioSoepi weer een heerlijke en gezonde soep voor u klaarstaan! Als de Indiase rode linzensoep die deze keer op het menu staat u bekend voorkomt, dan is dat niet voor niets. Twee van de hoofdingrediënten van deze soep hebben we namelijk al eerder voorbij zien komen!

Oude bekenden
Bij de Indiase currysoep van een paar weken terug zijn bijvoorbeeld de talloze gezondheidsvoordelen van kurkuma de revue gepasseerd. Zo konden we zien dat de stof curcumine in deze plant ontstekingsremmend en bevorderlijk voor de huid is en daarnaast ook kan helpen bij het voorkomen en bestrijden van huidkanker!

Ook de linzen, prominent aanwezig in de eerder gemaakte pompoensoep met tomaat en rode linzen, mogen echter zeker niet vergeten worden! Als geweldige bron van ijzer en met een hoog vezelgehalte kan deze peulvrucht namelijk voor extra energie en bevordering van de spijsvertering zorgen.

Indiase rode linzensoep - BioSoepi
Indiase rode linzensoep – BioSoepi

Gezonde gember
Naast de oude bekenden is er ook een nieuwkomer onder de ingrediënten van de soep van vandaag: gember. Dat deze wortel gezond is zal tegenwoordig niet meer als verrassing komen, maar wat is er nu precies zo goed aan? Om te beginnen zit gember vol mineralen. Magnesium, ijzer, kalium of zink. Je hoeft het maar te noemen en gember heeft het!

Daarnaast is het eten van gember een uitstekende manier om hart en bloed te bevorderen! Zo kan het de bloedsuikerspiegel verlagen, daarmee een gezond bloedsuikerniveau bevorderen en gezondheidsproblemen als suikerziekte helpen voorkomen. Ook kan het bijdragen aan de vermindering van lipoproteïnen, een belangrijke risicofactor voor hartziekten. Tenslotte zorgt gember voor een betere doorbloeding en opent het de poriën, met een verbeterde bloedcirculatie en meer energie als gevolg!

Lekker energiek
Klinken lekker eten én extra energie u wel goed in de oren? Kom dan snel naar BioSoepi, waar talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt voor u klaarstaan om deze heerlijke en gezonde soep met veel liefde voor u bereiden en serveren! Bezoek dus onze gezellige lunchroom en geniet mee!

Waarschuwing!
Hoewel kurkuma zonder twijfel een hoop voordelige effecten heeft, moet er in bepaalde gevallen opgepast worden met de consumptie ervan! Zo wordt het afgeraden voor mensen met galstenen of cholestase en kan het ook beter niet gebruikt worden in combinatie met medicijnen als bloedverdunners. Omdat het de opname van ijzer in het bloed kan belemmeren en bloedstolling kan vertragen, wordt voorzichtigheid bij het eten van kurkuma aangeraden voor mensen met ijzertekort en bloedstoornissen aanbevolen. Dit advies geldt ook voor mensen met gastro-oesofageale refluxziekte. Kurkuma kan mogelijk de klachten hiervan verergeren. Tenslotte kunnen zwangere vrouwen kurkuma beter in niet al te grote hoeveelheden innemen, omdat het stimulerend op de baarmoeder kan werken.

Nu verkrijgbaar bij Lunchroom en cateringservice de BioExpress

Bronnen

  • https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/191538-kurkuma-gezondheidsvoordelen-en-bijwerkingen-kurkuma.html
  • https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100219-de-geneeskracht-van-linzen.html
  • https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/192640-gember-voordelen-van-gemberwortel-voor-de-gezondheid.html

+ There are no comments

Add yours