Soep van de dag – Chinese groentesoep met taugé


Voor de soep van vandaag blijft BioSoepi nog even in het oosten. Deze keer staat er namelijk een heerlijke Chinese groentesoep met taugé op het menu! Deze dunne witte kiemgroente mag dan niet de grootste zijn, maar de gezondheidsvoordelen zijn enorm!

Veel vitamines

Groenten zijn natuurlijk uitstekend om de dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen te krijgen en taugé is daarop geen uitzondering. Integendeel, het bevat niet minder dan vitamine A, B, C D, E en K! Alle vitamines in één klein pakketje dus! Zeker niet te onderschatten is de hoeveelheid vitamine C in taugé. Deze stof is niet alleen onmisbaar voor een sterk immuunsysteem, maar verbetert ook de opname van ijzer uit de darm.

Goed voor het bloed

Mede dankzij de vitamine C is taugé dus tevens een rijke bron van ijzer. IJzer is van groot belang bij de synthese van hemoglobine, een eiwit in rode bloedcellen. Hiermee draagt taugé bij aan het tegengaan van bloedarmoede. Ook hart en bloedvaten ondervinden veel voordeel van deze boon. Door het stimuleren van een bepaalde angiotensine I-converterend enzym zorgt taugé er namelijk voor dat de bloeddruk op een natuurlijke wijze verlaagd wordt. Vanwege het hoge gehalte aan vezels en lecithine helpt taugé tenslotte bij het verlagen van de bloedspiegels van LDL-cholesterol en vermindering van levervet en gaat het daarmee hart-en-vaatziekten tegen.

Gezond afvallen

Behalve taugé bevat deze groentesoep ook een andere zeer goede groente: witte kool. Vanwege het vezelgehalte, waarmee het de gevolgen van slechte cholesterol tegengaat, en foliumzuur, helpt deze kool de taugé bij het voorkomen van hart-en-vaatziekten. Daarnaast is het dankzij de vele antioxidanten ook een natuurlijke ontstekingsremmer.

Naast deze gezondheidseffecten is er tenslotte nog een goede reden om witte kool aan de maaltijd toe te voegen. Deze groente bevat namelijk wijnsteenzuur, een stof die ervoor zorgt dat suikers niet worden omgezet in lichaamsvet, is vochtafdrijvend en versnelt de vetverbranding! Dit maakt het dus uitermate geschikt voor iedereen die gezond wil afvallen.

Lekker slank

Wilt u gezond en slank de maand afsluiten? Kom dan vandaag nog naar
lunchroom en cateringservice de BioExpress om van deze heerlijke soep te genieten! Onze getalenteerde medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt staan zoals altijd voor u klaar om de soep met veel liefde te bereiden en te serveren. Zij hopen u snel te mogen verwelkomen bij onze gezellige lunchroom!

Blog van Firaas Fouani

+ There are no comments

Add yours